EkonomiGündem

Flaş zam kararı: İlaç fiyatlarına zam geldi!

Yeni bir zam kararı alındı. Zam kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan karara göre, ilaç fiyatlarına zam geldi. İlaç fiyatları yüzde 36,77 oranında artırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ilaç konusuyla ilgili açıklama geldi.

İlaç fiyatlarına zam kararı alındı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri yüzde 36,77 oranında arttırıldı. Artışla fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 37,10 TL oldu. Diğer ürünlerde ise barem değeri 19,39 TL oldu.

Bu kararla birlikte ilaç fiyatlarında Şubat ayında yapılması planlanan düzenleme, sektörün tedarik, üretim ve planlamalarına destek olmak amacıyla öne çekilmiş oldu.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından karara ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı. Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin” diye yazdı.