Denizli HaberleriGündemKütahya Haberleri

Flaş koronavirüs kararı! İllerde tek tek yasaklanıyor

Koronavirüs vakalarının giderek artması nedeniyle salgının yayılımını durdurmak adına il il yeni kararlar alınıyor. Maske kullanımını engellemesi sebebiyle sokakta sigara içmek yasaklandı. Alınan kararlara göre, çok sayıda ilde kısıtlama getirildi. İşte sokakta sigara içmenin yasak olduğu iller...

Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının giderek artması nedeniyle il il kısıtlama haberleri geldi. Maske kullanımını engellemesi sebebiyle sokakta sigara içmek yasaklandı. Alınan kararlara göre, çok sayıda ilde kısıtlama getirildi. İşte sokakta sigara içmenin yasak olduğu iller…

KÜTAHYA

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Ali Çelik başkanlığında toplandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında takılması zorunlu olan maskenin sigara içme bahanesiyle ihlal edildiği belirtilen kurulda kent merkezindeki birçok cadde ve sokakların yanı sıra pazar yerleri, cami önleri, hastane bahçeleri, parklar gibi alanlar ile otobüs ve servis duraklarında sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verdi.

DENİZLİ

Kent genelinde doğru maske kullanımı engellediği gerekçesi ile halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, parklar, sıraya girilmesi gereken yerlerde sigara içilmesi yasaklanması oldu. Ayrıca soğuyan havalara karşı okullar başta olmak üzere büyük işletmelerin havalandırma sistemlerinin kontrol edilecek. Okul ve büyük işletmelerde doğal havalandırma yöntemlerinin önemi vurgulanmasına karar verildi.

ISPARTA

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, en yoğun caddeler başta olmak üzere pazar yerleri, otobüs durakları ile yeme içme yerlerinin önlerinde bekleme ya da hareket halinde sigara içilmesinin yasaklandığını açıkladı.

BALIKESİR

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Başkanlığı’nda toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentte artan koronavirüs vakalarına karşı yeni kararlar aldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, kent genelinde kamuya açık alanlarda yürürken sigara içilmesine yasak getirildi.

BURSA

Bursa Valiliği, yürürken maskeyi indirip sigara içilmesini yasakladı. Valili kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olarak cadde ve alanlarda ve pazar yerlerinde vatandaşların yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklanmasına karar verdi.

GAZİANTEP

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Davut Gül başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun yeni kararlar aldığı bildirildi.

Gaziantep’te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında şehrin kalabalık caddelerinde sigara içilmesi kısıtlandı.

MUŞ

Muş Valiliği, kent genelinde caddeler, sokaklar ve parklarda sigara içmenin yasaklandığını açıkladı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararından sonra polis ekipleri kent merkezinde denetime çıktı. Polis ekipleri, kamunun ortak kullanım alanlarında sigara içen vatandaşları uyararak, bilgilendirmelerde bulundu.

SİGARA YASAĞI GETİRİLEN DİĞER İLLER

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla Kahramanmaraş, Yozgat, Ordu, Kastamonu, Giresun, Denizli, Sinop ve Erzincan’da da valilik kararı ile caddeler ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklandı.