GündemMagazin

Flaş gelişme! Orman memurları ile tartışarak gözaltına alınan ünlü isim kim?

Manavgat, Bodrum, Marmaris derken birçok bölgede eş zamanlı çıkan yangınlar ülkeyi yasa boğdu. Dev markalar, ünlü isimler ve vatandaş yangını söndürebilmek ve yardım yapabilmek için seferber oldu. Şarkıcı Yusuf Güney de destek veren isimlerden biriydi. Güney, Antalya’daki yangın ekiplerine yangın söndürme tüpleriyle destek veriyordu.

Kavga etti, gözaltına alındı

Şarkıcı Yusuf Güney, Çardak Mahallesi Balamut mevkiinde, yangın söndürme işlemi yapan orman memurları ile tartışma yaşadı. İddialara göre ekipler Yusuf Güney’in istediği yerlere müdahalede bulunmadı. Ardından Yusuf Güney sinirlendi ve kavga çıktı.

Güney, kavga ettiği orman memurlarının üzerine yürüdü ve yanındaki tabancasıyla birkaç el havaya ateş etti. Bölgedeki jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Güney, Taşağıl Jandarma Karakolu’na götürüldü. Şarkıcı Güney’in karakoldaki sorgusu sürüyor.

Yusuf Güney kimdir?

Şarkıcı Yusuf Güney, kadını gözaltına alırken darp ettiği için görevden uzaklaştırılan polis memurlarına destek oldu - Son Dakika Magazin

5 Haziran 1984 yılında Trabzon’da dünyaya gelen sanatçı, aslen Gümüşhane Kelkit’lidir. 14 yaşına kadar Trabzon’da yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte Londra’ya taşınan şarkıcı, ilk albümünü piyasaya sürmeden önce Londra’da yaşamaktaydı. Londra’da çalıştığı bir şirkette başarılı olması sebebiyle genç yaşta pazarlama müdürlüğü yapan Güney, 2005 yılının Haziran ayında Türk pop müzik sanatçısı Rafet El Roman’ın Londra’da verdiği bir konserinde sanatçıyla tanışmasıyla müzik dünyasına ilk adımlarını attı.

O günden beri beste çalışmalarını hızlandırdı ve 2008 yılında ilk bestesi “Aşk-ı Virane” Rafet El Roman’ın 2008 tarihli albümü Bir Roman Gibi’de kendine yer buldu. Rafet El Roman ile bu şarkıda bir düete imza atan şarkıcı, bu parçaya çekilen video klipte de sanatçıya eşlik etti. Şarkı oldukça başarılı oldu ve Billboard Türkçe Top 20 Listesi’nde tam 17 hafta bir numarada kaldı. 2009 yılında düzenlenen geleneksel Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde de bu şarkı, “Yılın Şarkısı” seçildi.