Politika

Flaş açıklama: Binali Yıldırım, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir!

Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberinden sonra flaş gelişmeler yaşanmaya başlandı. Reuters’a konuşan üst düzey AKP’li bir kaynağın Binali Yıldırım‘ın Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını açıkladığı öğrenildi.

Berat Albayrak’ın resmi sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurmasının ardında, yerine geçecek isim merak konusu oldu. Son olarak, AKP’den üst düzey bir yetkinin Ruters’a açıklamada bulunduğu iddia edildi. İddialara göre, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı olabilir.

Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir

Kaynak tarafından yapılan açıklamalarda , istifanın ardından ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılacağı bir kabine değişikliğine gidilebileceği bildirildi. Yapılan açıklamalarda, “İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilebilir. Albayrak’ın istifa şekli cumhurbaşkanına zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar %3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım” denildi.

AK Partili yetkili açıklamalarında ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamı kurulabileceğini belirterek, “Şimdi Albayrak geri dönmezse, ki kolay değil bu saatten sonra, yeni bir yapılanma olabilir. Bu yönde bazı çalışmalar da var. Daha önce kabinede görev yapmış bazı isimler bile gündeme geliyor. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı düşüncesi var, ekonomiden sorumlu olacak şekilde” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istifayı kabul etti mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifayı kabul edip etmediğini merak ediyorlar. Konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından istifa hakkında açıklama yapılması bekleniyor.