Ekonomi

Fiyatları gören bir daha baktı: 70 Bin TL’ye Renault, 83 Bin TL’ye Volkswagen marka araba satılıyor!

Araba fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Bu nedenle vatandaşlar sıfır veya ikinci el araba almanın yollarını internet sayfalarında araştırıyor. İkinci el araba almak isteyenlere ise güzel haber Ticaret Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık araç satış sayfasında 70 Bin TL’ye Renault, 83 Bin TL’ye Volkswagen marka arabaların satışa konulduğu görüldü.

Ticaret Bakanlığı ihale ile araba satışı yapıyor. Bu kapsamda bakanlık araç satış ekranında yeni ilanlar yayınlandı. 18 yaşını doldurmuş vatandaşların katılabildiği ihalelerde teklif verebilmek için bakiye yatırmak gerekiyor. İhale sayfasına ise www.eihale.gov.tr adresinden ve e-devlet üzerinden e-ihale uygulamasından erişilebiliyor.

Bakanlık sayfasında yayınlanan ilanlar

70 Bin TL’ye Renault ilanı

ARAÇ DURUM DEĞERLENDİRMESİ

VF1BR1H0634930617 şasi numaralı RENAULT Clio II 1.5 dC€i marka 2005 model araç
üzerinde ekspertiz çalışmaları sonucu aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:

e Araç çalışarak gelmiştir. Çalışıyor, enjektör kontrol uyarısı vermektedir.
Aracın anahtarı mevcuttur. Ön tamponda güneş yanıkları vardır. Tampon sol köşesinden hafif atık durmaktadır. Kapı kollarının krom nikelajları kötü durumdadır. Kaportanın muhtelif yerlerinde çizikler vardır. Çiziklerin bazıları pasta ile gitmeyecek derinliktedir. Sol stop camı tamamen parçalanmıştır, duyusunda kırıklar vardır. Arka tamponun sol köşesinde sürte izi vardır. Sağ arka kapıda boydan boya uzanan bir çizik ve ön kapı birleşiminde lira büyüklüğünde bir göçük mevcuttur. Sağ dikiz kapağında sürtme izi vardır. Sağ ön çamurluk kordon çizgisi üzerinde yer yer güneş yanıkları oluşmuştur. Sağ ön çamurluk renk ayırmaktadır. Sol ön kapı gergisi atlama yapmaktadır. Sürücü koltuğunun kısmi yerlerinde yırtıklar vardır. Koltuk döşemelerinde lekeler vardır detaylı temizlik gerekmektedir. Kauçuk paspaslar ve arka halı paspaslar mevcut değildir. Vites topuzu kötü durumdadır. Bagaj pandizotu mevcut değildir. Arka cam yapıştırmasında atıklıklar vardır. Dikiz aynası arka kapağı atık durmaktadır. İç kısmında kullanıma bağlı deformasyonlar oluşmuştur.
Motorda yoğun yağ kaçakları vardır. Kontroller görsel olarak yapılmıştır. Aracın tespit edilen, muadilinin veya imalatçı beyanlarındaki özelliklerinin varlığı ve çalışır olup olmadığının tespit edilemediği göz önünde bulundurulmalıdır.

83 Bin TL’ye Volkswagen marka araba ilanı

 

ARAÇ DURUM DEĞERLENDİRMESİ

WVWZZZIKZSP019027 şasi numaralı VOLKSWAGEN Golf V 1.9 TDI marka 2007 model araç üzerinde ekspertiz çalışmaları sonucu aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir:

Araç çekici üzerinde gelmiştir. Beyana göre motor kitlemiştir ve yağ pompası arızalıdır. Aracın anahtarı mevcuttur. Lastikleri 2016 yılında üretilmiştir. Lastiklerinde yer yer çatlamalar vardır. Jantlarında yer yer boya atmaları vardır. Jantları orijinal değildir.

Stepne, kriko ve bijon anahtarı mevcuttur. Kaputta taş izleri görülmüştür. Sağ sis kapağı mevcut değildir. Kaportanın muhtelif yerlerinde yer yer pasta ile gidebilecek çizikler vardır. Sol arka kapı uç kısmında ve sağ arka çamurluk kordon hattı üzerinde bir parmak büyüklüğünde vernik atması mevcuttur. Sağ ön kapı
arka alt ucu hafif ezilmiştir. İç kısım genel itibari ile iyi durumdadır. Koltuklarında yüzeysel lekeler vardır. Tavan döşemesi ön aydınlatma arka kısmından pot yapmıştır. Direksiyon simidi aşınmaya başlamıştır. Araç genel itibari ile diri durmaktadır. Motorun özellikle sağ tarafında yağ kaçakları vardır.

Kontroller görsel olarak yapılmıştır. Aracın tespit edilen, muadilinin veya imalatçı
beyanlarındaki özelliklerinin varlığı ve çalışır olup olmadığının tespit edilemediği göz
önünde bulundurulmalıdır.