GündemMagazin

Fırat Tanış’tan Ekrem İmamoğlu’na tepki! Ekrem İmamoğlu özür diledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmeyen metro hattıyla ilgili “Tiyatro oynamaya kalkmasınlar” ifadelerini kullanmasının ardından bu sözlere ilk tepki usta oyuncu Fırat Tanış’tan geldi. Usta oyuncu Fırat Tanış Ekrem İmamoğlu’nun sözlerine karşılık tepkide bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Fırat Tanış ve tüm sanatçılardan özür diledi.

FIRAT TANIŞ’TAN TEPKİ

İmamoğlu’nun “tiyatro” kelimesini kullanmasını eleştiren oyuncu Fırat Tanış ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. Daha çok bekleriz. Muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün.” dedi.

EKREM İMAMOĞLU ÖZÜR DİLEDİ

Fırat Tanış’ın tepkisini haklı bulan İmamoğlu, “Tiyatro sanatçısı eleştirisinde haklı. Bugünkü açıklamamda İstanbul’daki hizmetleri engellemeye çalışanların yanlışlarını vurgularken “tiyatro yapıyorlar” dememem gerekirdi. Bu ifadem nedeniyle kırdığım tüm sanatçı dostlarımdan özür dilerim.” dedi.

Karşılığında Fırat Tanış ise “Sayın Ekrem İmamoğlu gün içinde bir düzenbazlığı anlatırken “tiyatro” sözcüğünü kullanmıştı. Eleştirmiştim. Haklı bulduğunu, özür dilediğini yazmış. Zarafeti için kendisine teşekkür ederim.” paylaşımını yaptı.

İmamoğlu ise yanıt olarak “Beraberiz” yazdı.