Magazin

Film müziği bestekarı Alpay Göltekin hayatını kaybetti! Alpay Göltekin kimdir?

Ünlü film müziği bestekarı Alpay Göltekin hayatını kaybetti. Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Aşkın Yolculuğu Yunus Emre ve Mehmetçik Kûtulamâre projelerinde, ürettiği müziklerle yer alan Göltekin'in ölüm haberini yapımcı Mehmet Bozdağ duyurdu. Peki, Alpay Göltekin kimdir?

Dizi ve film müziği bestekarı Alpay Göltekin 48 yaşında hayatını kaybetti. Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Aşkın Yolculuğu Yunus Emre ve Mehmetçik Kûtulamâre projelerine müziği ile hayat veren ünlü film müziği bestekarı Göltekin’in ölüm haberini yapımcı Mehmet Bozdağ duyurdu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Vefat haberini yapımcı Mehmet Bozdağ sosyal medya hesabından duyurdu; Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Aşkın Yolculuğu Yunus Emre ve Mehmetçik Kûtulamâre projelerimize müziğiyle ruh katan, yürüdüğümüz bu yolda bize yarenlik eden Alpay Göltekin’i ebediyete uğurlamanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun…

ALPAY GÖLTEKİN KİMDİR?

2 Nisan 1972 yılında İstanbul’da doğan Alpay Göltekin son olarak Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin müziklerini yapıyordu.

Uzun yıllar müzik ve sahne çalışmalarında bulundu. 2002 yılından itibaren 2 yıl boyunca Melih Kibar’ın müzikal asistanlığını yaptı. Bu süre zarfında Gülüm (Soundtrack) ve Saat Sabahın Dokuzu albümlerinin yapımında koordinatör ve yardımcı tonmayster olarak görev aldı. Çeşitli jingle çalışmalarına vokal yaptı. 2004 yılından itibaren, serbest çalışmaya başladı ve çeşitli prodüksiyon firmaları/ ajanslar için TV reklam, dizi ve radyo spot müzikleri hazırladı. 2006 yılında Alp Yenier ile birlikte REC Müzik Prodüksiyon’u kurdu. Çalışmalarına 2010 yılına kadar birlikte devam ettiler. Daha sonra müzisyen eşi Zeynep Alasya ile ortaklığı devam etti. Günümüze kadar birçok film, dizi ve reklam müziklerine birlikte imza attılar.