Gündem

FED Kararı Sonrasında Bitcoin Hareketlendi!

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) faiz kararının açıklanmasının ardından lider kripto para birimi Bitcoin’de hareketlilik başladı. Dün akşam saatlerinde açıklanan faiz kararının ardından düşüşe geçen Bitcoin, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalar yapmasının ardından tekrar yükselişe geçti.

Bitcoin’de Fed Rüzgarı

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından, küresel piyasalarda para politikasında sıkılaşmanın hızlanması beklentileri hafiflemeye başladı. Bu gelişmeler sonrasında kripto para birimi Bitcoin’de yükseliş meydana geldi. Dün akşam saatlerinde açıklanan faiz kararının hemen ardından Bitcoin fiyatları 38 bin 700 dolar seviyesinin altına inmişti.

Kararın açıklanmasının ardından FED Başkanı Jerome Powell bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve kripto para birimi Bitcoin’de artış meydana geldi. Düzenlenen basın toplatışında, haziran ayı için beklenen 75 baz puanlık faiz artırımı ihtimali ortadan kalkmış oldu. Bitcoin’de meydana gelen artışı bu beklentinin ortadan kalkması gerçekleştirdi.

Psikoloji Seviyede Tutunamadı

Dün gece saatlerinde psikolojik seviye olarak bilinen 40 bin doları geçen Bitcoin, bu seviyede fazla tutunamadı tekrar 40 bin doların altına düştü.

ABD Merkez Bankası toplantısı ardından, para politikasında sıkılaşmanın hızlamasının ardından dolar değerinde artış meydana gelmesi ve tasarruf sahiplerinin nispeten riskli yatırımlardan kaçınarak güvenli limanlarda yatırım yapması bekleniyordu. Ancak haziran ayı için 75 baz puanlık artış ihtimalinin masadan kalkması ile kripto piyasaları derin bir nefes aldı.

Kripto Piyasasında Yükseliş Oldu

Bugün öğlen saatleri itibarı ile 39 bin 500 dolar seviyesinden işlem gören kripto devi Bitcoin ile birlikte diğer kripto para birimlerinde de artış meydana geldi. Piyasa değeri açısından ilk yüz içerisinde yer alan kripto para birimlerinin yaklaşık yüzde 93’ü sonra 24 saat içerisinde yükseliş yaşadı.