Ekonomi

FED Beklenen Açıklamayı Yaptı! Bu Oranlar Döviz Fiyatlarını Etkileyebilir!

Tüm dünyanın gözü kulağı bugün FED’den gelecek enflasyon açıklamasına çevrilmişti. Milyonlarca vatandaşın merakla takip ettiği ABD enflasyon oranları bugün yapılan açıklamaya göre saat 16:30’da açıklanacak denilmişti. Uzmanlar, ABD’nin Aralık ayı enflasyon oranı döviz ve altın fiyatlarını ciddi oranda etkileyebilir iddiasında bulunmuştu. FED sonunda beklenen açıklamayı yaptı. İşte ABD enflasyon oranları…

Enflasyon Oranı Tahmin Edilmişti!

Sabah saatlerinde uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre FED’in açıklayacağı enflasyon oranları 7 olarak iddia edilmişti. O iddialar doğru çıktı. FED milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ABD enflasyon oranlarını duyurdu. ABD’de Kasım ayında yüzde 6,8 ile 39 yılın zirvesine yükselen tüketici enflasyonu, Aralık ayında ise yüzde 7 olarak ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre 1991 yılının ardından ABD en yüksek enflasyon oranına ulaştı.

FED tarafından yapılan açıklamaya göre gıda alanında kasım ayında %0,5 olan oranlar Aralık ayında %0,6 olarak belirtilirken, Yıllık bazda enflasyon oranı gıda ve enerji alanlarında %5,5 olarak açıklandı. Enerji alanında ise oranlar daha da şaşırttı. Buna göre Aralık ayında yüzde 0,4 olarak ifade edilirken, yıllık enerji enflasyonu yüzde 29,3 olarak belirlendi.

FED tarafından yapılan bu açıklamanın ardından gözler döviz ve altın fiyatlarına çevrildi. Anlık açıklanan verilere göre Dolar 13,80 TL, Euro 15,74 TL Altın ise 808 TL olarak belirtildi.