GündemKamu

Fatura ödemesi, maaş çekim, bankacılık işlemlerini PTT üzerinden yapanlar dikkat!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş fatura ödemesi, maaş ödemesi gibi bankacılık işlemlerini PTT aracılığı ile gerçekleştiriyor. Bu kapsamda PTT önemli açıklamalarda bulundu. PTT AŞ Genel Müdürü Gülten tarafından yapılan açıklamada, salgın nedeniyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kademeli olarak tekrar açıldığını duyurdu.

Corona virüsü salgını döneminde yoğun faaliyet gösteren PTT AŞ kademeli olarak hizmete açılıyor. Bu kapsamda PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten önemli açıklamalarda bulundu.

Gülten açıklamalarında, “Pandemi nedeniyle bazı iş yerlerimizi geçici olarak kapatmak zorunda kalırken burada verilen hizmetlerimizi de başka iş yerlerimize aktardık. Ayrıca, bazı iş yerlerimizde gerekli yapısal düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz ve bu iş yerlerimizi hizmet kalitemizi artırmak amacıyla yeniliyoruz.”

Bir çok işlem için artık PTT iş yerlerine gelmelerine gerek kalmadığını söyleyen Gülten, “İş yerlerinde yoğunluk yaşanmaması adına vatandaşlarımız fatura tahsilatı, maaş ödemesi gibi bankacılık işlemlerini PTT iş yerlerine gelmelerine gerek kalmadan PTTMatikler, kamu ortak ATM’leri, mobil bankacılık, internet bankacılığı gibi alternatif işlem kanallarından kolaylıkla gerçekleştirebilir.” Dedi.

65 yaş üstü vatandaşların şifreleri evlerine teslim ediliyor

PTT çalışanları salgın döneminde sosyal yardım ödemelerinin evlere teslim etmişlerdi. Ayrıca Covid-19 tedbirleri kapsamında, 65 yaş üstü olup daha önce e-Devlet Şifresi almamış vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi yapılıyor.