GündemSağlık

Fahrettin Koca’yı sinirlendiren soru!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'a giderken bulunduğu uçakta Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın sorularını yanıtladı. Sarıkaya'nın belirttiğine göre sorulan sorulardan birini duyunca Koca'nın sinirden gözlerinin altı kızardı. Peki o soru ne?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla ilgili bir süredir devam ettirdiği toplantıları izlemek üzere Samsun’a gitti.

Gidiş yolunda, uçakta Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın sorularını yanıtlayan Bakan Koca, ABD’li büyükelçinin sözleri hatırlatınca sinirlendiği belirtildi.

Muharrem Sarıkaya’nın yazısında görüşmeyle ilgili bölüm şöyle:

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bir öncesi Büyükelçinin yaptığı açıklamalar dolayısıyla oldukça sıkıntılı bir süreç yaşamıştı.

Bundan dolayı da Büyükelçi’nin bir başka ülkeye atanması sonrası da uzun süre bu makam boş kalmış, sonunda David Satterfield’ın atanması onaylanmıştı.

Büyükelçi göreve geldiği günden bu yana basın önünde gözükmekten kaçındı, kısıtlı katılımlı toplantılarla yetindi.

Belki de ilk geniş katılımlı toplantısı olan DEİK’teki sözleri de hakkındaki tartışmayı tetiklemeye yetti.

Büyükelçi Satterfield, ABD’li şirketlerin Türkiye’den alacaklarının 2,3 milyar dolara çıktığını belirterek ödenmemesi halinde ilaç sevkiyatının durduracaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile dün salgınla ilgili bir süredir devam ettirdiği toplantıları izlemek üzere Samsun’a gelirken özel uçakta Büyükelçi’nin sözlerini sordum…

Bir şey dikkatimi çekti, bugüne kadar basın toplantılarında sinirleri alınmış gibi görünen Bakan Koca sinirlenebiliyormuş… Sinirlendiğinde de burnunun iki yanından gözaltına doğru uzayan bölgesi kızarıyor…

(…)

İLK VURUŞU YAPTI

Bir kez daha belirteyim Bakan Koca’yı ilk kez bu denli öfkeli gördüm…

ABD Büyükelçileri ile hükümet arasındaki gerilimlere geçmişte tanıklık etmiş, gerilim süreçlerindeki sancılı dönemlerdeki gelişmelerin yarattığı diplomatik sorunları yakından izlemiştim.

Ancak bu son yaşanan belki uzun süredir gerilimsiz bir ortamda seyreden Büyükelçilik hükümet ilişkisinin ani geriliminden, belki de yeni sürecin önünü açar görüntüsünden olsa gerek sert başladı.

Satterfield böylece ilk vuruşu yaptı, haydi hayırlısı…