Gündem

Fahiş fiyatlara tepki: 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykot!

Kafe, restoran ve lokantalardaki fahiş fiyat artışları vatandaşları isyan ettirdi. Fiyatlar astronomik seviyelere yükselirken, porsiyonlar küçülüyor ve ürünlerin kalitesi tartışılıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, 20-21 Nisan tarihleri arasında kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.

Ya lüks ya imkansız!

Özellikle büyükşehirlerde dışarıda yemek artık lüks haline geldi. Kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde fahiş fiyatlarla satılan ürünler, vatandaşların bütçelerini zorluyor. Bir fincan kahvenin 150 lirayı, bir bardak çayın ise 100 lirayı bulduğu bir ortamda vatandaşlar pes dedi.

Dernek Başkanı da fiyatlardan yakınıyor

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl bile Ankara Havalimanı’nda aldığı bir bardak çaya 100 TL ödediğini açıkladı. Bu durum, vatandaşların tepkisini daha da artırdı.

Boykot hareketi çığ gibi büyüyor

Sosyal medyada başlatılan boykot çağrısı kısa sürede büyük ilgi gördü. Binlerce kişi 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.

Ünlüler de boykota destek veriyor

Ekonomist İris Cibre, Ocak ayında yaptığı boykot çağrısını tekrarladı. Televizyon programcısı Armağan Çağlayan, Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer ve yönetmen Gani Müjde gibi birçok ünlü isim de boykota destek vererek bu fahiş fiyatlara tepki gösterdi.

Ocak ayında da boykot çağrısı yapan ekonomist İris Cibre çarşamba günü çağrısını yineledi: “Çoğunluk kararı ile 20-21 Nisan Cumartesi Pazar Cafe ve Restaurantlara gitmiyoruz. Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz.”

– Televizyon programcısı Armağan Çağlayan: Katılımın nasıl olacağı bende merak konusu?

– Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer: Bu cumartesi ve pazar cafe ve restaurantlara gitmiyoruz!

– Yönetmen, senarist yazar Gani Müjde: 20-21 Nisan tarihlerinde restoranlara gitmeyerek #fahişyemeğeboykot kampanyası başlatanlara helal olsun. Sırada evler var. Bi fahiş yemeğe boykot kampanyasını da evlerdeki yer sofraları için yapmak lazım.

– Müzisyen Melis Danişmend: Sonuna kadar destekliyorum!