GündemTeknoloji

Facebook, Twitter ve Youtube kullananlar dikkat! Rusya-Ukrayna gelişmesinden sonra yeni kararlar alındı!

Tüm dünya, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon ve müdahaleye kitlenmişken Rusya’ya yönelik tepkiler de çığ gibi büyüyor. Teknolojide adı geçen dev şirketler de Rusya’ya karşı yaptırım uygulayanlar arasında yerini aldı. Facebook, YouTube ve Twitter gibi şirketler, Rusya’ya yönelik kısıtlama kararlarını tek tek duyurdu. Detaylar haberimizde…

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi, küresel çapta bir tepki oluşmasına neden oldu. Bu tepkilerden bazıları da dijital dünyanın önemli isimlerinden geldi. Facebook, Youtube ve Twitter, Rusya için bazı kısıtlamalar getirdi.

Facebook

Facebook, bir son dakika haberine göre Rusya devlet medyasının reklam yayımlamasına ve para kazanmasına yasak getirdi. Meta’nın güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher yaptığı açıklamada, “Artık Rus devlet medyasının dünyanın herhangi bir yerinde platformumuzda reklam yayınlamasını veya para kazanmasını yasaklıyoruz” dedi.

Youtube

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına tepki olarak atılan adımları açıklayan YouTube Sözcüsü Farshad Shadloo, Google’ın çatı şirketi Alphabet bünyesindeki video paylaşım sitesi YouTube’da, aralarında Russia Today’in (RT) de olduğu Rus devlet medyasına ait birçok kanalın reklam yayımlaması ve para kazanmasının askıya alındığını ifade etti.

Twitter

Son olarak Twitter Safety hesabından yapılan açıklamada da Ukrayna ve Rusya’da reklamların geçici olarak askıya alındığı ifade edildi. Açıklamada, söz konusu adımın kamu güvenliği bilgilerinin görünürlüğünü sağlamak ve reklamların bu bilgilerin önemini azaltmaması için atıldığı belirtildi.