BilimGenel

Facebook, Trump’ın paylaşımını sildi! Twitter da gizledi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın mevsimsel gribin yeni tip Koronavirüs'ten (Covid-19) daha öldürücü olduğunu iddia ettiği paylaşımı Facebook ‘Yanlış bilgiler içerdiği' için sildi. Twitter da “Zararlı bilgi” diyerek gizledi.

Yalan ve yanlış bilgi içeren paylaşımlara savaş açan Facebook ve Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın paylaşımını sildi. Trump’ın mevsimsel gribin yeni tip Koronavirüs’ten (Covid-19) daha öldürücü olduğunu iddia ettiği paylaşımı Facebook ‘Yanlış bilgiler içerdiği’ için sildi. Twitter da “Zararlı bilgi” diyerek gizledi.

KURALLARI İHLAL ETTİ!

Geçen hafta Koronavirüs’e yakalanan ABD Başkanı Donald Trump, Facebook ve Twitter’da mevsimsel gribin Koronavirüs’ten daha öldürücü olduğunu savunan bir paylaşım yaptı. Bunun üzerine Facebook, Trump’ın paylaşımını ‘Yanlış bilgiler içerdiği’ gerekçesiyle kaldırdı. Twitter da ABD Başkanı’nın paylaştığı gönderiyi gizledi. Twitter, aynı mesajı görüntülemek isteyenler için “Bu tweet, COVID-19 ile ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlı bilgilerin yayılmasına ilişkin Twitter kurallarını ihlal etti” ifadelerinin yer aldığı bir mesaj yayınladı. Trump’ın paylaşımında uyarının ardından gönderiyi görmek isteyenlerin ‘Görüntüle’ tuşuna basarak paylaşımı görebileceği belirtildi.