GündemTeknoloji

Facebook Kullananlar Dikkat! Açıklama Yapıldı

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı olan Facebook geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kripto para birimleri ve ICO’ların reklamlarına koyduğu yasağı kaldıracağını ifade etti. Ekim ayı itibariyle markalaşarak Meta adını alan Facebook kullanıcılarını şaşırtmıştı. Şirket, sosyal medya ile fiziksel sosyal medyayı birleştirmek üzere adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda alınan kararlardan bir diğeri ise şirketin kripto para birimleri ve ICO’ların reklamlarında bulunan yasağı kaldırması oldu.

Facebook Daha Çok Kripto Para Reklamı Yayınlayacak

Şirket 2018 yılı Ocak ayı itibariyle kripto para birimleri ve ICO’ların reklamlarını yasaklamıştı. Şirket yeni aldığı kararlar ile bu yasaktan dönecek. 2018 yılında Facebook , “aldatıcı tanıtım uygulamaları” olarak adlandırılan endişeler nedeniyle kripto para birimleri ve ICO’ların reklamlarını yasaklamıştı. Ardından yasakları biraz gevşetse de uzun bir yasaklı ürün ve hizmet listesi tutmuştu. Facebook’un şirketleşerek Meta’ya dönüşmesi ile birlikte artık Facebook uygulamasında çok daha fazla kripto reklamı yapılabilecek. Çok az sayıda kripto şirketinin reklam verebildiği Facebook, Meta’nın Çarşamba günü yaptığı açıklamada hemen geçerli olmak üzere, reklam verenlere 27 yeni düzenleyici lisans tanıyacağını duyurdu. Facebook artık daha fazla kripto para birimi reklamı yayınlayacak. Yapılan değişiklikler, Facebook’un ‘Kripto Para Birimi Ürünleri ve Hizmetleri’ başlıklı güncellenmiş reklam politikasının 10. bölümünde yansıtılmakta.

Yeni Politika İle Birlikte, Değişiklikler, Facebook’un ‘Kripto Para Birimi Ürünleri ve Hizmetleri’ başlıklı güncellenmiş reklam politikasının 10. bölümünde yansıtılmaktadır

Kripto para borsaları ve ticaret platformları

Kripto para ödünç verme ve ödünç alma hizmetleri

kripto para cüzdanı

Kripto para madenciliği altyapısı

Yukarıdakilere ek olarak, blok zinciri teknolojisi, kripto haberleri, eğitim, ödeme yöntemleri ve ticari mallarla ilgili ürün ve hizmetlerin önceden yazılı izin alınmadan reklamı yapılabilir.