Gündem

EYT'de son durum nedir? EYT hakkında gelişme var mı? Yasa çıktı mı?

EYT haberleri emeklilikte yaş farkına takılanların gündeminde kalmaya devam ediyor. EYT hakkında ”Ülkenin ekonomisine zarara sokar.”diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskandinav ülkelerinin bu sistem yüzünden battığını söylemişti.

SON YAPILAN EYT KONUŞMASI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu; fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir.

NİÇİN ERKEN EMEKLİLİK?

İstanbul’da bir açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:” Bizim ülkenin başına erken emekliliği dayayanlar bunun bedelini ödediler. Herkes emekli olması gerektiği yaşta emekli olsun ve parasını alsın. Eğer erken emeklilik gerçekleşirse emekli ideal ücreti alamayacak ve ikinci bir iş aramak durumunda kalacak.”diye konuşmuştu.

40 YAŞINDA EMEKLİ Mİ OLUR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin ilk ifadelerinde şu sözleri söylemişti:”Nereden çıkarıyorlar EYT‘yi, 40 yaşında 50 yaşında emeklilik mi olur?

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk:”Konuyla ilgili en az 10 analiz yaptık fakat hiç biri sürdürülebilir değil.” dedi

Bir yanıt yazın