Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

EYT açıklaması yapıldı mı? 2022 EYT ne zaman çıkacak?

Milyonlarca vatandaşın emekli olabilmesi için yıllardır önlerinde engel olarak duran yaş konusunun bu yıl gündeme getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu. 2021 yılının son haftalarına doğru EYT konusu ile yetkili olan kurumlar, 2022 yılı itibari ile bu konunun masaya yatırılacağının sinyallerini vermişti. Vatandaşlar konu ile ilgili yeni bir gelişmenin olup olmadığı araştırmaya başladı.

1999’dan beri EYT Düzenlemesi Bekliyorlar!

Milyonlarca vatandaşın emekli olabilmesi için şart koşulan 3 maddeden biri olan yaş kavramı, birçok kişinin önünde engel olarak durmaya devam ediyor. Vatandaşlar yaş dışında ki kriterleri sağlıyor olmalarına rağmen emekli olamıyor olmaktan şikâyet ediyor. Konu ile ilgili bir an önce gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar 8 Eylül 1999’dan beri yürürlükte olan bu yasanın, ciddi derecede mağduriyetlere sebebiyet verdiğini belirtiyor.

2022 Yılının Sonunu Bulabilir Denmişti!

Geride bıraktığımız yılın son haftalarına doğru 2022 yılı itibari ile çeşitli konularda yapılacak olan düzenlemeler hakkında, ilgili kurumlar tarafından bilgiler verilmeye başlanmıştı. Yıllardır EYT ile ilgili düzenlemelerin yapılmasını bekleyen vatandaşlar, konu ile ilgili olarak yaşadıkları mağduriyetleri geçtiğimiz yıl içerisinde de dile getirdi.

EYT düzenlemeleri ile ilgili yetkili olan kurumlar, 2021 yılının sonlarında yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları düzenlemelerden bahsederken EYT’nin de gündeme getirileceğini ifade etmişti. Kurumlar, yeni dönem ile ilgili 3600 ek göstergeye öncelik verileceğini, sonrasında ise 2022 yılının sonlarına doğru EYT düzenlemelerine geçileceğini bildirmişlerdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yeni Tarihe İşaret Etti!

2022 yılının sonlarına doğru yapılması beklenen EYT düzenlemeleri ile ilgili olarak müjde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Bir programa katıldığı esnada kendine yöneltilen soruları cevaplayan Bakan Vedat Bilgin’e EYT konusu da soruldu. Bakan Bilgin şu an da EYT düzenlemesi ile ilgili olarak yapılması gereken çalışmaların bakanlık tarafından tamamlandığını, çalışmanın diğer kurumlara da sunulacağını açıkladı. EYT ile ilgili net bir tarihe işaret eden Bakan Bilgin, en geç haziran ayına kadar konunun Türkiye Büyük Milletler Meclisine taşınacağını ifade etti.