Gündem

Eviniz için Yılbaşı Ağacı ve Süsleme Seçenekleri

Tchibo listemizin en üstünde. Yılbaşı temasını muhteşem hazırlamışlar. Bu konuda gerçekten birçok markaya fark atabilecek kadar çok seçenek var. Evet fiyatlar biraz yüksek ama kalite ve seçenek çokluğu size çok büyük zaman kazandıracaktır. Gözümüze takılan birkaç ürünü aşağıda sizler için seçtik. Yılbaşı hediye seçenekleri Tchibo.

Trendyol’da bu yılbaşı için güzel bir hazırlık yapmış. Dikkatimizi çeken “yılbaşı çam ağacı seti 245,60 TL ile oldukça uygun bir fiyat. Mağaza mağaza gezip farklı sitelerden yada mağazadan alabileceğiniz tüm seti, burada tek kalemde satın alabilirsiniz.

Çiçeksepeti sitesinde karşımıza çıkan yılbaşı ağacı, tam bir paket. Eğer hepsini tek yerden alıp kurtulayım derseniz güzel bir seçenek olabilir. Çam Ağacı 150 cm, 247 DAL, Metal AYAK – 60 Adet Lüx Karışık Süs ve 100’lü Pirinç Işık 199,99TL fiyatı ile göz dolduruyor.

Eğer evinizde yeterince yer varsa ve tavanınız yüksek ise, IKEA’da 3 metrelik dev bir yılbaşı ağacını tercih edebilirsiniz. Fiyatı 599 TL. Unutmamalısınız ki bu kadar büyük bir ağaç için ayrıca süs malzemelerini de ihtiyacınız olacak. Bunlar için de bütçe ayırmalısınız.

YILBAŞI AĞACI VE SÜSLERİNİ HEMEN ALABİLECEĞİNİZ SEÇENEKLER

Yılbaşı ağacını süslemek

Yılbaşı süslemesine başlama niyetinde olanlar öncelikle ışıklardan başlamalı. Eğer süs toplarını ilk olarak asarsanız ışıkların kablolarını yerleştirmekte zorlanabilirsiniz. Süs ışıklarını yerleştirmenin en iyi yolu, onları ağacın tepesinden aşağıya doğru bir spiral şeklinde yerleştirmektir. Özellikle gözalıcı bir diğer şey ise ağacın gövdesine sarabileceğiniz ikinci bir sıra süs ışıklarıdır. Böylece ağacın iç kısımlarını ve altına yerleştireceğiniz hediyeleri harika bir şekilde aydınlatmış olursunuz.

Yapay bir yılbaşı ağacı – Çam ağaçlarının alternatifi

Gerçek bir yılbaşı ağacı kurmayı tercih etmeyecekseniz de bir ağaçtan tamamen vazgeçmenize gerek yok. Alternatif olarak yapay bir ağaç kullanabilirsiniz. Yapay çam ağaçları günümüzde hesaplı alternatifler hâline gelmekle birlikte, kaliteleriyle görsel olarak da etkileyicidirler ve doğru bir şekilde süslendiklerinde neredeyse gerçeklerinden ayırt edilemezler. İki veya üç parçaya bölünüp katlanarak, kolaylıkla bir sonraki seneye kadar saklanabilirler.

Yılbaşı süslerini doğru bir şekilde dizmek

Sıra yılbaşı ağacının süs toplarını yerleştirmeye geldiğinde, ağacı daha etkileyici göstermenin bir püf noktası vardır. Çam ağaçlarının alt kısımları tepelerine göre daha geniş olduğundan, daha büyük topları aşağılara, daha küçük topları ise yukarılara asmak gerekir. Süslerin bu şekilde asılması ağacın doğal şekline uygun bir şekilde yapılmış olur.

Ağaç süslerini daha etkileyici göstermek

Elinizdeki az miktar süsle bile ağacınızı dolgun gösterebilmek için birden çok süs topunu bir araya bağlayabilirsiniz. Ayrıca topları ağaca bağlamak için ince teller yerine kurdeleler tercih edebilirsiniz. Böylece ağaç daha çok süslenmiş gibi görünecektir. Işık yansımalarından da faydalanabilirsiniz: Parlak topları mumların veya lambaların yakınına asarsanız ışığı yansıtırlar ve ağacınız daha aydınlık görünür.

Yılbaşı ağacını doğru muhafaza etme yöntemleri

Gerçek yılbaşı ağaçlarına hassas bir şekilde davranmak gerekir. Fazla hızlı ve büyük bir sıcaklık değişimi ağaca iyi gelmeyecektir. Bu yüzden ağacınızı satın aldıktan sonra öncelikle bir süre açık havada, gölgeli ve rüzgar almayan bir yerde veya aydınlık bir garajda barındırın. Birkaç gün aradan sonra artık ağacınızı evin içine alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın