EkonomiGündem

Evinde Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Hasta Bulunan Vatandaşlara Açıklama: Ödemeler Başladı

Milyonlarca haneye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım destekleri yatmaya devam ediyor.  Evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına devlet maddi destek imkanı sağlıyor.  Evde Bakım aylığı olarak bilinen ödemeler her ay il il hesaplara yatmaya devam ediyor. Şubat ayı evde bakım maaşı ödemeleri yatmaya başladı. Evde bakıma muhtaç aile bireyi bulunan vatandaşları ilgilendiriyor. Detaylar haberimizde…

Evde Bakım Aylığı Yatan İller

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 15 Şubat 2022 tarihi itibariyle Tokat, Diyarbakır, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Giresun, Afyonkarahisar, Ordu, Bolu, Kırıkkale, Ankara, Konya, Manisa, İstanbul, Kocaeli, Siirt, Niğde, Şanlıurfa, Bilecik, Balıkesir, Antalya, Mersin, Samsun, Hatay, Sakarya, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bursa, Adana ve İzmir illerine yattı.

Evde Bakım Aylığı Nasıl Sorgulanır?

Evde Bakım aylığı alan vatandaşlar maaşlarının yatıp yatmadığını e-Devlet aracılığı ile sorgulayabiliyorlar. Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak için E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak sorgulama yapılabiliyor.