EkonomiGündem

Evinde Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Hasta Bulunan Vatandaşlara Açıklama: Ödemeler Başladı

Hanesinde bakıma muhtaç hasta ve yaşlı yakını bulunan vatandaşlara açıklama yapıldı. Evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı ya da engelli yakını bulunan vatandaşlara devlet her ay maddi yardımda bulunuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını sağlayan yakınlarına verilen destekler her ay il il hesaplara yatıyor.

Evde bakım aylığı alan vatandaşları ilgilendiriyor. Her ay il il yatan evde bakım ödemeleri vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Şubat ayı evde bakım ücretlerinin ne zaman yatacağını merak eden vatandaşlar e-devlet üzerinden sorgulamaya yapmaya başladı. Şubat ayı evde bakım ödemeleri il il hesaplara yatırılmaya başlandı. Peki evde bakım aylığı almak için şartlar neler? Evde bakım aylığı alan vatandaşlar paralarının yattığını nereden sorgulayacak? 18 Şubat 2022 tarihinde evde bakım aylığı hangi illere yattı?

Evde Bakım Aylığını Kimler Alabilir?

Evde bakım aylığı almak isteyen engelli vatandaşların en az yüzde 50 engelinin bulunması ve ağır engelli ibareli raporunun bulunması gerekiyor. Hasta vatandaşlar için ise hasta ya da muhtaç olan kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarının tek başına yerine getirilip getirilemediğine bakılıyor.

Evde Bakım Aylığı Yatan İller Açıklandı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 18 Şubat 2022 tarihi itibariyle Tokat, Diyarbakır, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Giresun, Afyonkarahisar, Ordu, Bolu, Kırıkkale, Ankara, Konya, Manisa, İstanbul, Kocaeli, Siirt, Niğde, Şanlıurfa, Bilecik, Balıkesir, Antalya, Mersin, Samsun, Hatay, Sakarya, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bursa, Adana, İzmir, Batman, Düzce, Eskişehir ve Çorum illerine yattı.

Evde Bakım Aylığı Nasıl Sorgulanır?

Evde Bakım aylığı alan vatandaşlar maaşlarının yatıp yatmadığını e-Devlet aracılığı ile sorgulayabiliyorlar. Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak için E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak sorgulama yapılabiliyor.