Kamu

Evi olanlar ve ev alacaklar dikkat! Artık tapu işlemleri böyle yapılıyor

Evi olanlar ve ev alacakları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kamu bankalarının konut kredi sağlamaları ile beraber tapu işlemleri de arttı. Ancak vatandaşlar artık tapu işlemleri için dairelere başvurmak yerine online uygulama kullanmayı tercih ediyorlar. Haziran ayında toplam 357 bin satış işleminin 113 bini online tapu uygulaması üzerinden gerçekleşti.

Evi olan ya da ev almak isteyen vatandaşların tapu işlemleri için önemli bir gelişme yaşandı. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bankası tarafından vatandaşlara sağlanan konut kredileri konut satışlarında artışlar yaşandı. Kamu bankalarından aldıkları krediler ile ev alanlar artış işlemlerini tapu dairelerine gitmek yerine web tapu uygulamasını kullanabilirler. Vatandaşların sadece son imza aşamasında tapu dairelerine gitmeleri gerekiyor.

Haziran’da 113 bin online işlem

Haziran ayında toplam 357 bin satış işleminin 113 bini online tapu uygulaması üzerinden gerçekleşti. Online tapu uygulamasından en çok faydalanan şehirler ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa olduğu öğrenildi.

Sistem üzerinden alınabilir

Tapu uygulaması ile ayrıca tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örnekleri de sistem üzerinden alınabilir.

Web tapu uygulamasını nasıl kullanacağınızı öğrenmek için tıklayınız.