Ekonomi

Ev veya araba sahibi ile kiracılara 50 bin liraya kadar kredi veriliyor!

Halkbank tarafından enerji destek kredisi kampanyası duyuruldu ve bu kampanya kapsamında ev veya araba sahipleri ile kiracılara 50 bin liraya kadar kredi verilebildiği vade sayısı ve faiz oranı da paylaşıldı.

FAİZ ORANI VE VADE SAYISI

Bu kredinin açıklamasında Halkbank tarafından “Enerji tasarrufunu desteklemek amacıyla , enerji tasarrufu sağlayacak ihtiyaçlarınızın temini için geliştirdiğimiz 50.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredimizdir. Mülk, araç sahibi ya da kiracı olan müşterilerimiz bu kredimizden faydalanabilir.” ifadelerine yer verildi.

ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme kapsamında “50.000 TL kredinizi aylık 1.993,28 TL taksit tutarı ile 36 ay vade ve %1,75 faiz oranı ile alabilirsiniz. Üstelik tahsis ücreti de yok.” ifadelerine yer verildi ve bu örnek ödeme doğrultusunda 50 bin lira kredi 36 ay vade ve yüzde 1,75 faiz oranı kapsamında aylık ödeme 1993 lira olurken yıllık maliyet oranı yüzde 28,3243 oluyor.

BAŞVURU ŞEKLİ 

Vatandaşlar başvurularını Halkbank şubeleri üzerinden yapılacak. Enerji Destek Kredisi kullanabilecek nitelikte olan vatandaşlar kredi kullandırım tarihinden en fazla bir hafta öncesinde düzenlenmiş, enerji verimliliğine yönelik harcamaya ait belge/proforma fatura veya asıl fatura ile başvuru yapacaklardır.

KREDİ KAPSAMINDAKİ ÜRÜN VE HİZMETLER 

Bu kredi kampanyasının hangi ürün ve hizmetler için geçerli olduğu da Halkbank tarafından açıklandı. Bu kapsamda kredinin kapsamındaki ürün ve hizmetler şöyle:

A+, A++, A+++ tasarruflu beyaz eşyalar (buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, fırın, derin dondurucu, klima, kazan, termosifon),

Doğalgaz (kombi, tesisat, radyatör, ısı paylaşım sistemleri gibi doğalgaz dönüşüm sistemleri)

Yalıtımlı pencere doğrama sistemleri, kapı ve çatı sistemleri
Mantoloma (dış cephe mantoloma)

İkamet edilen konutun zemin, duvar ve tavanın ısı, su, ses ve/veya yangın yalıtımı

Konut tadilat malzemeleri

Verimli aydınlatma sistemleri (tasarruflu veya ledli aydınlatma cihazları)

Güneş enerjisi ile ısıtma ve sıcak su sağlayan sistemler (panel, kazan, tesisat, radyatör)

Araç LPG ürünleri