Ekonomi

Ev satın almak isteyenler dikkat: Artık bu ödemeyi yapmayacaksınız!

Türkiye’de pandemi ile beraber konut fiyatları yükseldi. Yükselen fiyatlar satışları da olumsuz yönde etkiledi. Bu nedenle yeni bir düzenlemenin hazırlandığı öğrenildi. Konut satışlarını canlandırmak için hayata geçirilecek düzenlemeye göre kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evler için tapu muafiyeti uygulanacak.

Birçok vatandaş ev sahibi olmak istiyor. Ancak artan ev fiyatları konut satışlarını da kötü etkiledi. Bu nedenle 492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yeni bir düzenleme geliyor. Söz konusu düzenlemeye göre kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin TL, çocuk başına ise 150 bin TL’lik bölümün tapu harcından muaf tutulması planlanıyor.

En az konut kredisi kadar önemli

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan teklifin hayata geçmesi ile düzenlemeden yararlanan vatandaşlar aldıkları evi 5 yıldan önce satarsa veya kiraya verirse zamanında alınmayan harç gecikme faizi ile beraber tahsil edilecek.
Gayrimenkul sektöründe bulunanlar ise söz konusu düzenlemenin hayata geçmesini istiyor. Bu konuda yapılan açıklamalarda, tapu masraflarının da en az konut kredisi kadar önem arz eden bir seviyeye ulaştığı bildirildi.