Ekonomi

Ev sahipleri dikkat: Bunu yaparsanız kiracınıza 1 sene kira ödeyebilirsiniz!

Evini daha yüksek fiyata kiraya vermek için çeşitli bahaneler üreterek kiracılarını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerine kötü haber! Hukukçular ev sahiplerini uyarıyor eğer bunu yaparsanız eski kiracınıza bir yıllık kira ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Emlak sektöründe yükselen fahiş fiyatlar mercek altına alındı. Bazı ev sahipleri, evlerini daha yüksek kiraya vermek için eski kiracılarına çeşitli bahaneler üreterek evden çıkarmak istiyor. Hukukçular ev sahiplerini uyardı.

Farklı gerekçeler göstererek tahliye edilen evin 3 yı süreyle başkasına verilemeyeceğini belirten hukukçular ev sahibinin evini bir başkasına vermesi halinde eski kiracısına en az 1 yıllık kira ödemek zorunda kalacağını söyledi.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye geleninde artan fiyatların arkasından “yüksek komisyon” çıktı.

Yeni kiracılardan “1 kira bedeli” komisyon almak için kolları sıvayan bazı emlakçılar, eski kiracısını evden çıkartması için ev sahiplerini kışkırtıyor. Emlakçılar “Bu civarda kiralar 2 katına çıktı. Kiracıyı evden çıkart, daha yüksek fiyata kiraya veririz” diye ev sahiplerinin aklını çelerken, onlar da kiracıdan evi boşaltmasını istiyor.

Sürecin sonunda emlakçı yüksek fiyattan daireye giren yeni kiracıdan 1 kira bedeli komisyon alıyor.Devletin getirdiği yüzde 25’lik zam sınırını hiçe sayan bazı ev sahiplerinin “Almanya’dan oğlum gelecek” ya da “Oğlum taşınacak”, “Annem-babam gelecek” gibi gerekçelerle kiracıları evden çıkartma girişimi, son dönem hayli arttı.

Devletin getirdiği yüzde 25’lik zam sınırını hiçe sayan bazı ev sahipleri farklı gerekçeler göstererek kiracılarını evden çıkarma girişimi son dönemde bir hayli arttı.

Birçok kiracıya tahliye ihtarnamesi yollandı. Emlakçıların komisyon almak için ev sahipleriyle anlaşıp kiracıları mağdur etmesi ve sistemli olarak kira fiyatlarını yükseltmesi nedeniyle ev sahipleriyle kiracılar mahkemelik oluyor.