Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Ziraat Bankası duyurdu Ankara’da 21 bin, İzmir’de ve İstanbul’da 35 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün!

Yeni dönemde artan döviz kurları ve altın fiyatlarına paralel olarak yükselen konut fiyatları, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. Başlarını sokacakları evin kendilerine ait olmasını isteyen vatandaşlar, fahiş fiyatlardan satışa sunulan konutlar karşısında hayallerini ertelemek zorunda kaldılar.

Vatandaşların ev sahibi olma isteklerine kayıtsız kalamayan Ziraat Bankası, hizmetlerine karşılık teminat olarak aldığı ve vade sonunda borç ödenmediği için kendi bünyesine dahil ettiği konutları satışa çıkardığını duyurdu. Bankacılık kuralları gereğince gayrimenkulleri 3 yıl içerisinde elinden çıkarmak zorunda olan Ziraat Bankası, bu sebep ile konutların fiyatlarını piyasanın oldukça altında tuttuğunu bildirdi.

E-ihale Yöntemi ile Nasıl Ev Sahibi Olunur?

Ziraat Bankası tarafından satışa sunulmuş olan konutlara, e-ihale sistemi aracılığı ile erişim sağlanabilmektedir. Söz konusu sisteme kaydı bulunan vatandaşlar, satın almak istedikleri konut için belirlenmiş olan yüzde 6’lık teminat bedelini bankaya yatırdıktan sonra fiyat teklifi sunarlar. İlgili konuta en yüksek fiyat teklifini veren müşteri, evin yeni sahibi olur.

E-ihale Sistemine Kimler Başvuru Yapabilir?

Ziraat Bankası’nın satışa sunmuş olduğu konutları, 18 yaşından büyük olan ve e-ihale sistemine kaydı bulunan her vatandaş satın alabilmektedir.

Ziraat Bankası Konut Fiyatları 2022

Ziraat Bankası’nın e-ihale sistemi aracılığı ile satışa sunmuş olduğu bazı konutların fiyatları ve teminat bedelleri şu şekildedir:

  • İzmir ili Buca ilçesi 85 metrekare ev: 595 bin TL (teminat bedeli 35 bin 700 TL)
  • İstanbul ili Sancaktepe ilçesi 96 metrekare ev: 585 bin TL (teminat bedeli 35 bin 100 TL)
  • Ankara ili Mamak ilçesi 95 metrekare ev: 350 bin TL (teminat bedeli 21 bin TL)