Gündem

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiren karar: 31 Mart’ta zorunlu oluyor!

Türkiye’de evi olan herkesi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğini 31 Mart tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurdu. Söz konusu yönetmelik ile 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark yapmak zorunlu olacak. Otoparkı yapamayanlar ise bununla ilgili ücretimi belediyeye yatıracaklar.

Milyonlarca ev sahibi ve ev satın almak isteyenleri ilgilendiren önemli bir karar alındı. Bir televizyon programında karar hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, otopark yönetmeliğinin ay sonunda yürürlüğe gireceğini söyledi.

3 yıl içerisinde bölge otoparkları yapılacak

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz. İlçe beledilerine bölge otoparkı yapma zorunluğu getiriyoruz. Eğer parselinde vatandaş otoparkını yapamıyorsa belediyeye bununla ilgili ücretini yatırıyor. İlçe belediyelerimizde 3 yıl içerisinde bölgelerinde bölge otoparklarını yapacaklar”