EkonomiGündem

Ev alacaklara müjde! FİYATLAR DÜŞTÜ 2+1, 3+1 evler 1 Milyon TL’nin altına iniyor

Türkiye’nin bir çok ilinde fahiş artışa geçen konut satış fiyatlarında düşüş müjdesi. Milyonlara umut olacak açıklama geldi.

Ev alacaklara müjde! FİYATLAR DÜŞTÜ 2+1, 3+1 evler 1 Milyon TL’nin altına iniyor- Milyonlarca vatandaşın uzun emekler sonucu koşulları sağlayarak ev sahibi olma hayali uzun zamandır suya düşmüştü. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirli nüfuslarda fahiş kiralar ile fahiş konut fiyatları vatandaşı zora soktu. Ev fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak edenlere ise düşüş açıklaması geldi.

PİYASA DÜŞÜYOR

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komite Başkanı Hakan Akdoğan, ev satın almak isteyenler için konut fiyatlarının ev sahipleri tarafından geriye çekildiğini vurguladı. Dolar TL kurunun seçim öncesinde 20 TL’yi bulduğunu ancak seçim sonrası %20 ile 30 bandında artmasına rağmen 100 Bin dolar eden bir 3 Milyon TL’lik evin bugün daha büyük halini satın alabileceklerini vurgulayan Akdoğan, “Şu anda konutlarda düşüşler yüzde 5 ile yüzde 15 bandında değişebiliyor. Yükselen konut fiyatları var ancak bunlar köpük bazlı, doğru fiyat tespiti yapılmamış yüksek fiyattan pazara girmiş gayrimenkullerde gerileme var” dedi.

DOLAR VE ALTIN ALMAK DAHA CAZİP

Yatırımcının dolar ve altına yönelmesi sayesinde konut fiyatlarında düşüş yaşandığını aktaran Akdoğan, “Döviz kurları da olması gereken seviyeye ulaşınca 7-8 ay içerisinde dövizin gayrimenkulden daha yüksek artış kaydetmesiyle gayrimenkulde dolar bazlı gerileme oldu” şeklinde konuştu.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde müjdelediği kamu bankaları aracılığı ile ilk kez ev sahibi olacaklara düşük fazli kredi verileceğine ilişkin açıklama yapan akdoğan, “Yakın zamanda kredi faizleri gerilemeyecek. Ancak kamu bankaları aracılığı ile konutu olmayan vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapılarak uygun oranla kredi verileceği konuşuluyor. Buna ihtiyaç var. Özellikle yeni konut alacak vatandaşların barınma ihtiyaçlarını gidermek için bir desteğe ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.