Ekonomi

Ev alacak vatandaşlara Yeşil Ev Konut Kredisi ile nakit destek

Ziraat Bankası tarafından yeşil ev konut kredisi kampanyası duyuruldu. Bu kampanya “Yüksek Enerji Performanslı, Çevre Dostu Evlere Avantajlı Kredi Ziraat’te!” sloganı ile paylaşıldı ve ülkemizdeki enerji verimliliği yüksek konut sayısını arttırmak amacı ile Enerji Kimlik Belgesi bulunan konutlara özel avantajlı kredi olduğu belirtildi.

120 AY VADE İMKANI

Söz konusu kredi kampanyasında 120 aya kadar vade imkanı sağlandığı belirtildi ve satın alınacak olan konutun eksper​tiz değerinin en fazla %80’ine kadar kredi kullanabileceğiniz vurgulandı.

Konu ile ilgili olarak kredi kampanyasına başvuru yapacak olan ev alma adayları başvuru işlemlerini Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapabileceklerdir.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ 

Yeşil Ev Konut Kredisi kampanyası hakkındaki özellikler Ziraat Bankası tarafından şu şekilde paylaşıldı:

Enerji Verimlilik Belgesi (EKB) bulunan ve enerji performansı A ve B sınıfı olan konutların finansmanı kapsamında kullandırılır.

120 aya kadar vade ile satın alacağınız konutun eksper​tiz değerinin en fazla %80’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.

Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir.

Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunmaktadır.

*Hayat Sigortası ürünleri Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş., konut ve zorunlu deprem sigortası ürünleri ise Türkiye Sigorta A.Ş. tarafından sunulmakta olup, Ziraat Bankası Şubeleri Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. ile Türkiye Sigorta A.Ş. acentesidir.

Detaylı bilgi ve gerekli belgeler için TIKLAYIN.