Ekonomi

Et Almak İsteyenlere Duyuruldu! Fiyatlara Yeniden Zam Geldi!

Geçtiğimiz aylarda asgari ücrete zam yapılmıştı. Yapılan zammın sevincini henüz yaşayamayan vatandaşlara arka arkaya zam açıklamaları yapılmıştı. Gelen zamlar vatandaşın cebini yakarken, asgari ücretin zamlı hali vatandaşın eline geçmeden erimeye başladı. Son olarak yapılan açıklamaya göre et fiyatlarına da zam geldi. İşte et fiyatlarına gelen zamların detayları…

Et ve Süt Kurumu Resmen Duyurdu!

Et fiyatları yeniden cep yakmaya başladı. Et ve Süt kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre bugün itibariyle ete yeniden zam kararı verildi. Et ve Süt kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre karkas etin kilosu 10 TL zamlandı. Büyükbaş hayvan etin kilosu 4-10 TL arası zamlanırken kuzu ve koyun eti 10 TL zammı gördü. Öte yandan keçi etinin fiyatında herhangi bir artış yaşanmadı.

İthal tosun karkası’ın kilosu ise 58 TL olarak belirlendi. Kuzu karkas ‘ın kilosu 55 TL olurken koyun karkasın kilosu 45 TL zammı gördü. Ulusal Et Konseyi tarafından yapılan açıklamada ise dana bıçak yağsız et (kg) 59,94 TL olarak güncellendi. Kuzu bıçak yağsız et ise 69,38 TL olarak yeni zamlı fiyata sahip oldu. Yapılan bu artışlar üzerinde vatandaşa et fiyatlarının daha yüksek rakamlara satılabileceği ifade edildi.