Esnafa IBAN’la ödeme cezası: 3.400 TL!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden ödeme alan ve alışveriş karşılığında fiş veya fatura kesmeyen esnafa karşı denetimlerini sıklaştırdı. Bu gelişmeyle birlikte IBAN'la ödeme alan esnaf için kötü haber geldi. Artık her bir fiş için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Cezalar Belli Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıplarını önlemek amacıyla IBAN üzerinden yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetlemeye devam ediyor. Fiş veya fatura kesmeyen esnafa yönelik olarak alınacak cezalar da netlik kazandı. Artık her bir fiş için 3.400 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Denetimler Artırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın denetimleri sadece IBAN üzerinden gelen transferlerle sınırlı kalmayacak. İşletmelere ilişkin tüm hesaplar, işletme sahiplerinin yanı sıra yakınlarının ve çalışanlarının hesapları da incelenecek. Banka hesap hareketleri, tapu kayıtları ve araç sicilleri gibi veriler de denetimlerde kullanılacak.

Vergi Cezaları ve Uyarılar

Vergi incelemeleri sonucunda beyan dışı bırakılan hasılatlar nedeniyle vergi kaybı yaşandığı tespit edilen işletmelere vergi cezaları kesilecek. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyarıyor.

Bu gelişmelerle birlikte esnafın IBAN yoluyla alacakları ödemelerde dikkatli olması ve alışverişler karşılığında fiş veya fatura kesmeleri önem arz ediyor. Vergi kayıplarının önlenmesi ve adil rekabet ortamının korunması için yapılan denetimlerin etkin bir şekilde yürütülmesi, işletmelerin de güvenilir ve dürüst bir şekilde faaliyet göstermelerine katkı sağlayacaktır.

Exit mobile version