Eğitim

Ertelenen ALES, YÖKDİL, DUS ve diğer sınavlar ne zaman yapılacak?

Corona virüsü salgınında vaka artışı yaşanması nedeniyle 2020’de yapılması planlanan, ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT ertelendi. Bu nedenle sınavların ne zaman yapılacağı adaylar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki, ÖSYM sınavların ne zaman yapılacağına dair yeni bir açıklama yaptı mı?

Türkiye’de corona virüsü ile mücadele devam ediyor. Günlük vaka sayısı ise 20 bin üzerinde seyrediyor. Bu kapsamda bulaş riskinin azaltılması için ÖSYM flaş bir kararı açıkladı. Yapılan açıklamada, nedeniyle 2020’de yapılması planlanan, ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT’nin ertelendiği duyuruldu.

ÖSYM’den yapılan erteleme açıklaması:

Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

Ertelenen sınavlar ne zaman yapılacak?

Sınavları ertelenen adaylar sıklıkla ne zaman sınavların sayılacağını araştırıyorlar. Ancak ÖSYM sınavların ne zaman yapılacağına dair yeni bir açıklamayı henüz yapmadı. ÖSYM açıklama yaptığında haberimiz güncellenecektir.