Gündem

Ermenistan’a bir darbe de İran Hükümeti’nden!

Başta Rusya olmak üzere bölgede kendine müttefik olarak gördüğü ülkelerden beklediği desteği alamayan Ermenistan'a bir darbe de İran Hükümeti'nden geldi.

Azerbaycan ile devam eden çatışmalar kapsamında bölgeden beklediği desteği alamayan Ermenistan’a son darbe İran Hükümeti’nden geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, sınırlarından silah ve mühimmat geçişine izin vermeyeceklerini duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran sınırından Ermenistan’a silah ve askeri malzeme taşındığı yönündeki iddialarla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

MÜHİMMAT VE SİLAH GEÇİŞİNE İZİN YOK

Bu yöndeki iddiaları yalanlayan Hatibzade, “İran, kendi sınırlarından transit geçen ürünleri dikkatle kontrol etmekte ve gerekli incelemeleri yapmaktadır. İran, sınırlarının silah ve mühimmat için kullanılmasına izin vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

KAMYONLARDA TİCARİ YÜK BULUNUYORDU

İran ile komşu ülkeler arasındaki askeri olmayan normal ürünlerin geçişinin her zaman olduğu gibi devam ettiğini aktaran Hatibzade, silah sevk ettiği iddia edilen kamyonların da normal ticari ürünler taşıdığını kaydetti.

Bölgede kendine müttefik olarak gördüğü ülkelerden destek göremeyen Ermenistan’ın, bu gelişme sonrası vereceği tepki ise merakla bekleniyor.