GenelGündem

Ermenistan’a ait iki savaş uçağı dağa çarparak düştü

Pazar gününden bu yana Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sıcak çatışma devam ediyor. Azerbaycan tarafından alınan son habere göre ise Ermenistan'a ait iki savaş uçağı dağa çarparak düştü.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yıllardır devam eden ve bazı dönemlerde sıcak çatışmaya dönen çatışmalardan son haberler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Ermenistan tarafından geçtiğimiz pazar günü Azerbaycan topraklarına saldırı düzenlenmişti. Sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine savaş hali ilan eden Azerbaycan, topraklarındaki güvenliği sağlamak için karşı harekat başlattı. Bugün ise Azerbaycan, Ermenistan’a ait 2 savaş uçağının dağa çarparak düştüğünü açıkladı.

ERMENİSTAN BİLGİLERİ GİZLİYOR

Azerbaycan, Ermenistan’a ait iki adet SU-25 savaş uçağının düştüğünü ve yok olduğunu duyurdu. Azerbaycan lideri İlham Aliyev’in danışmanı Hikmet Hacıyev, “Ermenistan jetleri dağlık alana düştü, patlama gerçekleşti ve yok oldu. Düşen uçaklar Ermenistan komuta kademesi tarafından kendi halkından gizlendi” dedi.

ÖLEN ERMENİ ASKERİ SAYISI 2300

Azerbaycan Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde bir açıklama yayınlamış, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiğini aktarmıştı. Açıklamada yer alan ifadeler şu şekildeydi: “27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askeri öldü. Yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın 200’den fazla top ve füze sistemi, yaklaşık 25 hava savunma sistemi, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkası, 5 mühimmat deposu, yaklaşık 50 tanksavar silahı ve 55 otomobil imha edildi”