GündemManşet

Erdoğan’dan Macron’a ayar: Şahsımla daha çok sıkıntın olacak!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kendisine yönelik açıklamalarına, "İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sert yanıt verdi. 12 Eylül 1980 darbesinin 40. yıl dönümünde düzenlenen Milli İrade Sempozyumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un kendisine yönelik açıklamalarına “İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak” diye yanıt verdi.

“ÖNCELİKLE TÜRKİYE’YLE UĞRAŞMA!”

“Bakıyorsunuz Libya’da karşımızda darbeci Hafter ve onun güçlerinin ne yazık ki Vagner diye paralı silahlı güçleri var” diyen Erdoğan, “Bütün bunlarla beraber Fransa bakıyorsunuz sürekli gündemde. İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Nedir o? Diyor ki Türk milletiyle değil ama bizim Erdoğan’la sıkıntımız var. Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Defalarca bunu zaten sana söyledim. Ama dinlemiyorsun. Bak sen Fransa’nın tarihini de bilmiyorsun. Öncelikle Türkiye’yle uğraşma. Afrika’nın tarihi adeta Fransa’nın tarihidir. Siz bize insanlık dersi veremezsiniz. Önce bunu öğren. Ve bunu ben bizzat kendisine söyledim. Bak dedim senin tarih bilgin yok önce bunları öğrenmen lazım. Biz ise Afrika’da bir insanın bile burnunu kanatmadık” ifadelerini kullandı.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı Doğu Akdeniz’de daha net ve ortak bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etmişti. Macron’un, “Biz Avrupalılar olarak Erdoğan’ın Türkiyesi’ne karşı güçlü olmalıyız” sözleri Dışişleri Bakanlığı tarafından eleştirilmiş; ilk açıklama ise AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten gelmişti. Çelik, “Macron ‘sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan’la’ demiş. Sömürgecilerin eski ve ahlaksız bir oyunudur bu. Halkları sömürmek içi sahte sevgi gösterisi sunar ama vatansever liderleri hedef alırlardı. Sömürgeci kafanın Cumhurbaşkanımızı hedef alması bizim için gururdur” demişti. Muhalefet partisi CHP’nin Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Macron’un sözleri için, “CHP olarak kabul etmiyor kınıyoruz. Macron haddini bilmelidir” eleştirisinde bulunmuştu.