Ekonomi

Enflasyonla mücadelede kredi kartlarına sınırlamalar Nisan’da başlıyor!

Enflasyonla mücadele için gündemi uzun zamandır meşgul eden kredi kartı borçları için gerekli adımlar atılmaya başlandı. Nakit avanslarda taksit sayısı düşürülürken, limitlerde düşüş, alışverişlerde taksit sayısının düşürülmesi gibi konular sırada. Nakit avans ve faizlerde düzenlemeler hayata geçerken, taksit ve limit kısıtlamalarının da nisan ayında başlaması bekleniyor.

Nakit avansa taksit sınırı 3’e düştü!

Bankalar, Merkez Bankası’nın sözlü yönlendirmesiyle kredi kartına nakit avansta taksit sınırını 12’den 3’e düşürdü. Nakit avans limit oranları da düşürüldü.

Kredi kartı taksitleri kaldırılıyor mu?

Kredi kartına taksit uygulamasının kaldırılması, limitlerin düşürülmesi ve faizlerin artırılması gibi önlemler nisan ayında gündeme gelebilir.

Bakan Şimşek’ten limit uyarısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların kredi kartı limitleri ile ilgili gerçekçi beyan ve belgeye dayalı olması gerektiğini vurguladı.

Kredi büyümesi sınırlandırıldı!

TCMB, ticari krediler için büyüme sınırını aylık yüzde 2,5’ten yüzde 2’ye, ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 3’ten yüzde 2’ye düşürdü.

Elektronik eşya ve mobilya satışları hızlandı!

Ocak ayı perakende satış verileri, elektrikli eşya ve mobilya satışlarında aylık bazda yüzde 6,1 artış olduğunu gösteriyor. Gıda harcamaları ise yüzde 2,6 arttı.