Gündem

En son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim anket sonuçları açıklandı!

Döviz kurundaki artışlar enflasyon ve kredi faizlerini yükseltirken ekonomide ki sıkıntılar, erken seçim isteyen muhalefetin sesini yükseltti. Cumhur ittifakı her ne kadar erken seçim olmayacağını söylese de muhalefet, seçimlerin normal zamanında yapıldığında Anayasa gerekçelerinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha seçime giremeyeceğini de dikkate alarak en geç bir yıl içerisinde bir erken seçim olabileceğini iddia ediyor. Seçim söylemleri gündemde ki yerini korurken araştırma şirketleri son güncel seçim anket sonuçlarını yayınladı. Avrasya Araştırma şirketi ‘’bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oyunuzu verirdiniz?’’ sorusu ile yaptığı son anket sonuçları yayınlandı. İşte o çok çarpıcı 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı seçim anket sonuçları…

11-14 Nisan tarihleri arasında yapılan ankette Cumhur İttifakını üzecek sonuçlar çıktı. Recep Tayyip Erdoğan tekrar aday olursa sorusuna verilen anket sonuçlarına bakıldığında kesinlikle oy vereceğim diyenlerin oranı 2021 Ocak ayında yüzde 32,1 iken bu oran Nisan ayında 29,3’e düştü. Kesinlikle oy vermeyeceğim diyenlerin oranı ise 2021 yılı Ocak ayında 44,6 olan bu oran son yapılan bu seçim anketinde 49,0’a çıktı.

Diğer adaylara göre kararsızım diyenlerin oranı yüzde 14,9’dan 10,3’e inerken, cevap vermek istemiyorum diyenlerin oranı ise 8,4’den 11,4’e yükseldi.

Pandemi bittiğinde mevcut hükümetin ekonomiyi düzeltip düzeltemeyeceğine dair sorulan güven oylaması anket sonuçlarına bakıldığında; vatandaşların giderek güveninin azaldığı görüldü. 15 Mart 2021’de ekonomi düzelmez diyenlerin oranı yüzde 54,7 iken, aradan geçen yaklaşık bir ay süreç içerisinde bu oran yüzde 59,0’a çıktı. Daha önce iktidarın ekonomiyi düzelteceğine inananların oranı yüzde 30,5 iken bu oran ise 24,3’e düştüğü görüldü.

Bugün erken seçim olsa Mansur Yavaş’a mı yoksa Recep Tayyip Erdoğan’a mı kazanır? sorusuna verilen cevaplarda; 2021 yılı Ocak ayında vatandaşların 31,5’i Erdoğan kazanır derken yüzde 40,8’i Mansur Yavaş Kazanır dedi. Son güncel yapılan anket sonuçlarında ise; Yüzde 29’u Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan Kazanır derken, yüzde 44,5’i Millet ittifaki adayı Mansur Yavaş kazanır dedi… Erdoğan ile Yavaş’ın arasında ki farkın giderek, Yavaş’ın lehine arttığı görüldü.

Seçimler sadece Yavaş ile Erdoğan arasında olursa kime oy verirsiniz? sorusuna verilen cevaplarda; yüzde 30,5’i Erdoğan’a veririm derken yüzde 48,0’ı Mansur Yavaş’a oy veririm dedi. Kararsızım diyen yüzde 7,1’lik oranın eşit bir şekilde dağıtıldığı zaman Yavaş’ın Erdoğan karşısında yüzde 51,5 ile kazadığı ortaya çıktı.

Son yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Ekrem İmamoğlu İle Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır diye yapılan anket sonuçlarında İmamoğlu kazanır diyenklerin oranı yüzde 43,3 iken, Erdoğan kazanır diyenlerin oranı 28,2’de kaldı.

“Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener’den hangisine daha yakın hissediyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlar.

“Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan hangisine daha yakın hissediyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlar.