Gündem

En kritik 15 gün! Koronavirüsle mücadelede yeni yasaklar yolda!

Alınan son dakika bilgisine göre koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacıyla yeni tedbir kararları alınırken uzmanlar önümüzdeki 15 günün çok kritik olduğunu belirterek yeni yasakların masada olduğunu açıkladı. Peki yeni yasaklar neler olacak? İşte detaylar...

Son dakika bilgisine göre koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Kabile Toplantısı’nın ardından alınan yasak kararlarına yenileri eklenebilir.

KRİTİK 15 GÜN

Alınan kararlarla yaklaşık 35 milyon kişinin hareketine sınırlı bir yasak getirilerek virüsün yayılma hızının düşürülmesi planlanıyor. Getirilen yeni kısıtlama kararlarının iki hafta sonra sonuç vermesi beklenirken, uzmanlar bu sürenin çok kritik olduğunu belirtiyor.

Hürriyet Gazetesi’nde Nuray Babacan imzasıyla yayımlanan habere göre iki hafta sonra salgında beklenen gerileme yaşanmazsa yasaklar daha da genişletilecek.

24 SAAT SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

15 gün sonra yeniden yapılacak değerlendirmelere göre yeni kararların alınması beklenirken masada, hafta sonu sokağa çıkma yasağının 24 saat olması ve hafta içinde de belirli saatlerde sokağa çıkmanın yasaklanması gündemde.

Bunun yanında hastaların olduğu evlere uyarı yazılarının asılması ve ev ziyaretlerinin yasaklanması kararı da alınabilir.