Ekonomi

En Çok Tercih Edilen Markalar Belli Oldu! İşte 2. El Otomobillerde O Liste!

Araç sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş araçların fiyatlarını olduğu gibi diğer  özelliklerini de inceliyor. Araç seçiminde en çok tercih edilen markalar merak ediliyor. Ekim ayına ait otomobil alım-satım raporu yayınlandı. yapılan araştırma sonucu en çok tercih edilen markalar şaşırttı. İşte o markalar…

2. El Araçlarda En Çok Tercih Edilenler

Listenin birinci sırasında yüzde 19‘luk pazar paylarıyla, Renault ve Fiat‘ın çekişmesini gözler önüne seriyor. Hemen ardından Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda takip ediyor.

Tabii bu markaların en çok satan araçları da B segment hatchback ve C segment sedan modelleri oldu. Listenin ilk sıralarında bizleri Renault Clio, Megan ve Opel Astra modellerinin hatchbackleri karşılıyor. Ardından sedan grubundan Ford Focus, Volkswagen Passat ve Toyota Corolla geliyor.

SUV modellerinde de çıktığı günden beri pek çok kez 1. sırada gördüğümüz Nissan Qashqai, yüzde 20‘lik pazar payıyla bizleri karşılıyor. Ardından sırayı Dacia Duster, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson ve Peugeot 3008 takip ediyor.