Personel Alımı

En az 160 cm boya sahip itfaiye eri alımı yapılacak: Lise mezunları başvurabilir!

Kadın- Erkek fark etmeksizin itfaiye eri alımı yapılacak. Alımlar için başvuruda bulunmak isteyenlerin en az lise mezunu olmak gerekiyor. İlanda belirtilen şartları taşıyanlar, 25 Eylül ile 28 Eylül tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere itfaiye eri alımı yapılacak. Alımlara KPSS puanı en az 60 olanlar başvuruda bulunabilecekler. Kadın- Erkek fark etmeksizin yapılacak olan alımlarda adayların en az lise mezunu olma şartını sağlaması gerekiyor. Ayrıca başvuruda bulunacak olan kadın adayların en az 160 cm erkek adayların ise 167 cm boya sahip olması şartı aranıyor.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

İlan edilen İtfaiye Eri kadro unvanı için en son mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karşısındaki puan türlerinden, asgari KPSS puanı almış olmak.

Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

Sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olması.

13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ

Adaylar, yazılı ve uygulamalı sınava katılabilmek için; 27/09/2021-01/10/2021 tarihleri arasında yukarıda sayılan belgeler ile birlikte sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yaptırmak üzere Yunus Emre Mahallesi İsmet Karaokur Bulvarı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Onikişubat/Kahramanmaraş adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.