Kamu

Emniyet 18-40 Yaş arası vatandaşlara duyurdu: 1 Ağustos’ta başlayacak!

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfası üzerinden duyurdu. Yapılan açıklamada, 01.01.2022 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını tamamlamamış olanların destek personeli kadrosu için başvurabileceği bildirildi. 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan başvurular 5 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek.

EGM merkez teşkilatında görevlendirmek üzere hizmetli alımı yapacak. Alımlar için 18-40 yaş arası vatandaşlar başvurabilecek.

Sözleşmeli Destek Personeli (Hizmetli)

Herhangi bir ortaöğretim programından mezun olmak.

Yapılacak sınav için 01.01.2022 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını tamamlamamış olmak

Başvuru Tarihi ve Şekli

Başvurular 01.08.2022 – 05.08.2022 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuruların, 05.08.2022 Cuma günü saat 23:59’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

Adaylar, başvurularını E-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ( https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) adresinden yapabilecek; şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Sınavlar ile ilgili detaylar

2020 yılı KPSS-P94 puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 10 (on) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinde görüntülenebilecek olup, adaylar başvuru sonuçlarına buradan ulaşabilecektir.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların “Başvuru Bilgilerini İçeren Belge ve T.C. Kimlik Kartlarını” yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda adayların;

Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği,
Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü,
Genel yetenek ve genel kültürü,
Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek gerçekleştirilecektir.