Ekonomi

Emlakçılara uyarı geldi! KDV indirimleri bitiyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Didim Emlak müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun’dan emlakçılara uyarı geldi. Konut ve gayri menkul almak isteyenlere, Tapu harcı ve KDV indirimlerinin biteceğini açıklayan Coşkun, harçlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

31 Aralık’ta sona erecek olan Tapu harcı ve KDV indirimlerinden faydalanılması gereken sürenin azaldığını belirteren Osman Coşkun, “Tapu harcı ve KDV indirimi, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar ile, ev ve iş yeri almak isteyen milyonlarca kişinin beklediği tapu harçları indirimi 5 Mart’ta başladı. Tapu harçları konut ve iş yerleri için binde 40’dan binde 30’a düşürüldü. Ancak karar kapsamında arsa ve araziler için ödenen tapu harçları indirim kapsamına dahil edilmedi. Bu gayrimenkuller için ödemeler binde 40 oranında tahsil edilmeye devam ediyor. Hükümet gayrimenkul sektörünü canlandırmak adına başlattığı kampanyada KDV indirimi de yer aldı” dedi.

Coşkun, tapu harçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “21 Mart 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Tapu harcı indirimi 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmış oldu. 2019 sonuna kadar uzatılan KDV ve Tapu harcı indiriminin konut satışlarında yüzde 4 olan tapu harcının yüzde 3’e düşürülmesi ve 150 metrekareden büyük konutlarda KDV’nin yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanması tüm emlak sektörüne ve satışlarında da önemli etkisi oldu. Sektörümüz açısından çok olumlu karşılanan bu indirimin, faiz indirimleriyle birlikte emlak piyasasında ciddi canlanma meydana getirmiş satışlarımız artmıştır. Emlak sektörü olarak hükümetten beklentimiz, faiz indirimlerinin daha aşağıya çekilmesi, Tapu harçlarının yüzde 2’ye düşürülmesi ve KDV indirimlerinin devam etmesidir” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın