Gündem

Emlak ilanlarında "deprem" etkisi! Artık demir, kiriş, beton özellikleri de yer alıyor!

Emlakçılardan alınan bilgilere göre son günlerde konut kiralamak isteyenlerde yoğunluk var. Müşterilerin yüzde 45’i eski binasından yeni binaya geçmek talebiyle başvuruyor. Şu anda ev satın almak değil kiralamak istiyorlar. Bu da kiralık ev fiyatlarını artırmaya başladı. Uzun süredir satılmayan yeni gayrimenkullerdeki evler de talep görmeye başladı.Emlakçılar, gayrimenkul piyasasında depremin etkisini hissettiklerini belirtiyor.

Emlak ilanlarında deprem etkisi

Emlak danışmanı Mehmet Faruk Özgen, deprem olmadan önce insanların binaların dayanıklı olup olmadığına çok fazla dikkat etmediğini dile getirerek, “Şu anda bize gelen insanlar ‘depremden nasıl daha az etkileniriz?’ diye konut arıyor. Son dönemde ilanlarımızı farklı girmeye başladık. İlanlarda insanlara radyal sistemin, yeni binaların olduğunu ifade eden kelimeler kullanarak onların içini rahatlatmaya çalışıyoruz. Depremden sonra yeni bina arayışları başladı. Özellikle konut sahipleri kendi dairelerini kiraya vermeyi bile düşünmüyor, ‘yeni binada kiraya çıkıyım, çocuklarımı koruyayım, depremden etkilenmeyeyim’ diye alternatifler aramaya başladı” diye konuştu.

“ Demir, kiriş ve  betonun özellikleri emlak ilanlarına taşındı”

İnternet üzerinden girdikleri ev ilanlarında daha önce belirtmedikleri birçok özelliği artık yazdıklarını vurgulayan Özgen, “Depreme karşı inşaat firmasının aldığı tedbirleri, betonun, demirin ve inşaatın detaylı özelliklerini açıklıyoruz. Önceden oda sayısını ve kira fiyatını yazardık. Şimdi kolon, kiriş sistemine kadar yazıyoruz. Yazmak zorundayız çünkü artık insanlar haklı şekilde buna yöneldi” ifadelerini kullandı. 

Ev fiyatları vatandaşı isyana sürüklüyor

Eski evlerde yaşayan veya oturdukları yer depremde hasar gören vatandaşlar yeni konut arayışında. Depremden sonra fiyatların arttığını dile getiren vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Emlakçı emlakçı gezerek bütçelerine uygun ev bulamadıklarını söyleyenler kara kara ne yapacağını düşünüyor.

Bir yanıt yazın