Genel

Emekliye Tarihi Bayram İkramiyesi Zammı! Rekor Zam Ne Zaman Verilecek? Kimler Bu Zamlı İkramiyeyi Alabilecek?

Milyonlarca emeklinin kulağı gelecek olan bayram ikramiyesi haberinde. Geçtiğimiz yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesinin bu yıl zamlı verilmesi bekleniyor. Ramazan bayramından önce emeklilerin hesabına yatırılacak ikramiyenin ne kadar olacağına dair net bir açıklama yapılmadı. Ancak enflasyon oranının yüksekliği ve fahiş fiyat artışlarından dolayı bu yıl verilecek olan bayram ikramiyesinde tarihi rekor zam verileceği konuşuluyor.

Rekor İkramiye Ne Kadar?

Her yıl bayram ikramiyelerine zam yapan devlet geçtiğimiz yıl 1.000 TL olan bayram ikramiyesini 1.100 TL olarak emeklilerin hesabına yatırmıştı. Bu sene ise enflasyonda ki yükseliş ve memur maaşlarına ve diğer zamlar düşünülünce emekliler için verilen bayram ikramiyesine de zam yapılacağı bekleniyor. 1.500 TL ile 1.750 TL arasında bir zam yapılması konuşulanların arasında. Eğer bu miktarda bir zam uygulanırsa bu tarihi bir rekor olacaktır.

Zamlı İkramiyeyi Kimler Alabiliyor?

Emeklilik ikramiyesini SSK BAĞ-KUR Emekli Sandığından emekli olan vatandaşlar bayram ikramiyesi alabilirler. Ayrıca şehit yakını, gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, terörden zarar görüp aylık bağlanan siviller ile bunlardan yaşamını kaybedenlerin hak sahipleri emekli ikramiyesi almaya hak sahibi olabilirler.

Emekli ikramiyesi alınan maaş oranına göre belirlenmez herkese eşit bayram ikramiyesi yatırılır.  Ramazan bayramından önce emeklilik kararı alan sigortalılarda ramazan bayramı emekli ikramiyesinden faydalanabilirler. İkramiyeler dul ve yetim maaşı alanlara ise hisseleri oranında ödeniyor.

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Alınacak?

Bayram ikramiyeleri bayramdan önce emeklilerin hesabına yatırılmaktadır. Ramazan bayramı ikramiyeleri de nisan ayının son haftası emeklilerin hesabına yatırılacaktır.