Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanlara Güzel Haber! Yeni Formül Çalışanları Sevindirecek!

Uzun süredir çalışma hayatında olan gününü tamamlayan ancak emekli olmak için yaş engeline takılan binlerce vatandaş dört gözle emekli olmak için EYT’den gelecek güzel haberi bekliyor. Bugüne kadar bir çok formül üzerine konuşulmuş ancak henüz konuya ilişkin bir sonuca varılamamıştı. Bugün açıklanan yeni formül emeklinin yüzünü güldürecek. İşte detaylar…

Erken Emekli Olma Formülü!

Hükümet EYT’ yi bekleyen binlerce vatandaş için harekete geçti. Bugüne kadar bir çok formül masaya yatırıldı. Son olarak ortaya çıkan yeni formül heyecanlandırdı.

Sözcü’nün haberine göre bekleme süresini 2-3 yıl düşürmeyi amaçlayan planda, prim gün sayısını tamamlayanlar veya şu anda emekli olmak için 56 yaşını bekleyenlere 2-3 yıllık bir avantaj sağlanacak. EYT için emekliliğin 5 yıl öne çekilmesinin yaklaşık 6 milyon kişinin bir anda emekli olması anlamına geleceğine dikkat çeken yetkililer, bütçenin bu yükü kaldıramayacağını kaydediyor.

EYT sorununu çözmek için kurulan masada prim gün sayısını doldurup, emekli olmak için 2 yılı kalanların emekli edilip maaşlarının ödenmesi formülü de masanın gündemi arasında bulunuyor. Ancak henüz EYT konusunda netlik sağlanmadı.