Ekonomi

Emeklilerin cebine daha fazla para girecek: Hem ikramiye hem zam verilecek!

Emekli vatandaşların maaşlarına yılda 2 kere zam yapılıyor. Ocak ayında zamlı maaşlarını alan emekliler Temmuz zamlarını merakla bekliyor. Peki, Temmuz ayında emeklilerin alacakları zam ne kadar?

Temmuz ayında emeklilerin cebine daha fazla para girecek. Bu nedenle emekliler şimdiden Temmuz zamlarını araştırmaya başladılar. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verilerine göre, enflasyon oranı Ocakta yüzde 1.68, Şubatta yüzde 0.91, Martta yüzde 1.08 Nisan ayında ise yüzde 1.68 olarak gerçekleşti.

Yapılan hesaplanmalara göre SSK ve Bağkur emeklisi için şimdilik yüzde 5.46 zam ortaya çıktı. İlk 6 ay için ocakta yüzde 3 zam alan emeklilerin Temmuz zammının belirlenmesinde Mayıs ayı enflasyon oranı etkili olacak.
Merkez Bankası beklenti anketine göre Mayıs ayı enflasyonu sonrasında memur ve emeklisi yüzde 3.8 fark alacakken, aylık enflasyonun yüzde 1.73’e ulaşması durumunda fark yüzde 4.28’e yükselecek.

Temmuz ayında %7.66 Zam ile en düşük emekli maaşının 1.615 TL’ye yüksemesi bekleniyor.

Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri yapılacak

Öte yandan emekliler Temmuz ayında Kurban Bayramı ikramiye ödemelerini de alacaklar. Ramazan Bayramı’nda 1100 TL olarak gerçekleştirilen ödemeler, Temmuz ayında da 1100 TL olarak hesaplara yatırılacak.