Ekonomi

Emeklilere ikramiye sonrası promosyon müjdesi!

Yaklaşık 13 milyon emekli Kurban Bayramı ikramiyeleri için gün sayıyorlar. Temmuz maaşlarını da zamlı alacak olan emekliler ne zaman promosyon ödemeleri alacaklarını merak ediyorlar. Peki, kimler promosyon alabilir? Emekliye promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak?

Yaklaşık 13 milyon emekli Temmuz ayı zamlı maaşlarını ve Kurban Bayramı ikramiye ödemelerini bekliyor. Bunun yanında 2017 yılında emeklilere promosyon alma hakkı da tanındı. Şimdi emekliler tarafından promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Kimlere promosyon ödemesi yapılıyor?

Devlet tarafından emekli maaşı alan herkes promosyon ödemesi almaya hak kazanıyor. Ödemelerden faydalanmak isteyen emeklilerin bankalara giderek

3 yıl için maaşlarını o bankadan çekeceklerini taahhüt etmeleri gerekiyor.

Promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak?

2017’de başlatılan promosyon ödemeleri için 3 yıllık süre doluyor. 3 yıllık sürenin dolumu ile birlikte vatandaşlar 2. Promosyon ödemelerini alabilecekler. Bankalar tarafından 2020 yılında emekli maaşı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emekliler en az 625 TL, emekli maaşı 2.500 TL üzerinde olan emekliler ise en az 750 TL promosyon ödemeleri yapılıyor. Her banka farklı promosyon tutarı belirleyebiliyor.