Ekonomi

Emekliler 5.46’lık zammı garantiledi: Bağ-Kur ve SGK emekli maaşı Temmuz ayında ne kadar olacak?

Türkiye’deki yaklaşık 13 milyon emeklinin gündeminde Temmuz zamları var. Bağ-Kur ve SGK emeklileri Temmuz ayında zamların ne zaman olacağını merak ediyorlar. Son enflasyon verilerine göre emekliler şimdiden yüzde 5.46’lık zammı garantilediler. Peki, Temmuz ayında emeklilerin maaşı ne kadar olacak?

Corona virüsü salgını sonrası en düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye yükseltilmişti. Yılda iki kere zam alan emeklilerin Temmuz maaşları şimdiden merak konusu oldu. Emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını internet sayfaları üzerinden araştırıyorlar.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan enflasyon verilerine göre, Ocak ayında 1.68, Şubatta yüzde 0.91, Martta yüzde 1.08 ve Nisan ayında ise yüzde 1.68 oranında enflasyon artışı gerçekleşti. Bu nedenle emekliler şimdiden 5.46 zammı garantilemiş oldu.

En düşük memur emeklisi 3 bin 186 TL garantiledi

Öte yandan Mayıs ve Haziran enflasyon oranlarına göre de zam miktarı üzerinde artış meydana gelecek. Son 4 ayda oluşan yüzde 5.46’lık hesaplamaya göre en düşük esnaf emekli maaşı 1.859’ye ulaşmış oldu. 2000 yılından önce emekli olan SSK’lı en düşük 2.420 lira ödeme alıyor. Ancak yapılan hesaplamaya göre ise SSK’lı şimdiden 2 bin 552’yi garantiledi.

Öte yandan geri kalan 2 ayda enflasyon oranı artış göstermese bile en düşük memur emekli maaşı 3.186 liraya çıkacak.