Ekonomi

Emekli ve memurlar için belirlenmiş olan temmuz ayı zam oranı belli oldu! En düşük maaş kaç para oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Emeklilerin ve memurların aldıkları maaş tutarlarına, her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere iki kere zam yapılmaktadır. Söz konusu zam oranlarının belirlenmesi için ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon oranları dikkate alınmaktadır. Bu kapsamda ilk maaş zamlarını 3 Ocak tarihinde açıklanan TÜİK enflasyon oranlarına ek olarak yansıtılan zam ile birlikte alan emekliler ve memurlar için dün itibari ile temmuz ayı zammı da açıklandı. En düşük maaşların kaç TL’ye yükseldiği ve zamlı maaşların ne zaman yatacağı merak konusu oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu 6 Aylık Enflasyonu Açıkladı!

Bir süredir birçok faktör çerçevesinde giderek artan enflasyon oranı, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin fahiş rakamlara ulaşmasına sebep oldu. Bu durum karşısında enflasyon artışı ile doğru orantıda maaş artışı alan emekli ve memurlar, yılın ikinci zam oranını merak ile beklemeye başladılar.

Türkiye İstatistik Kurumu 4 Temmuz (dün) tarihinde haziran ayı enflasyon oranını açıklayarak, emekli ve memur maaşlarının hesaplanmasında kullanılan 6 aylık enflasyonun tamamlanmasını sağladı. Kamu kurumu aylık enflasyonu yüzde 4,95, yıllık enflasyonu ise yüzde 78,62 olarak duyurdu.

Memur ve Emekli Maaşları Belli Oldu!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından sonra memur ve memur emeklilerine yüzde 41,69, SSK ve Bağ-KUR’lulara yüzde 42,35 oranında maaş zammı yapılmasına karar verildi. Böylelikle en düşük memur maaşı 9 bin TL’ye, en düşük memur emeklisi maaşı ise 6 bin TL’ye yükseldi.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekliler için belirlenmiş olan zamlı maaşların bayram öncesi hesaplara aktarılacağını bildirdi.