Ekonomi

Emekli vatandaşlara büyük tatil fırsatı: Tek kuruş ödemeden tatile çıkacaksınız!

Ülkemizin en büyük kurumlarından birisi olan ve hem emekli vatandaşlar için hem de ülkenin diğer vatandaşları için geliştirmiş olduğu projeler ve diğer hizmetler ile yakından takip edilen Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilere yılın müjdesini verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan tüm emeklilere kaplıca tatili tanımlanmasına karar verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Kaplıca Tatili!

Sosyal Güvenlik Kurumu, hizmetlerinden birisi olan kaplıca tatili emekli vatandaşlara müjdeledi. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre belirli bir rahatsızlığı olan ve söz konusu rahatsızlığa ilişkin düzenlenen doktor raporunda tedavi yöntemi “kaplıca” olarak belirtilmiş olan tüm emekli vatandaşlara, tek kuruş dahi ödetmeden kaplıca tatili hizmeti verileceği bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Kaplıca Tatili Hizmetinin Ayrıntıları

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun rahatsızlığı olan emekli vatandaşlar için geliştirmiş olduğu kaplıca tatili hizmetinin ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıldı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre öncelikle bu hizmetten yararlanılabilmesi için ilgili kişinin, tedavisinde “kaplıca” yazan bir heyet raporuna sahip olması gerekmektedir.

Heyet raporu düzenlendikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na ibraz edilen ilgili evraklar, kişinin ücretsiz bir şekilde kaplıca tatili hizmetinden yararlanmasını sağlayacaktır. Ek olarak düzenlenmiş olan heyet raporunda hastanın bir refakatçiye ihtiyacının olduğunun belirtilmesi durumunda, refakatçi de ilgili hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabilmektedir.

Emekli Kaplıca Tatili Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan ücretsiz kaplıca tatili hizmetinden yararlanmak isteyen ve ilgili heyet raporuna sahip olan vatandaşların, bağlı bulundukları SGK İl Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında kimlik kartının ve düzenlenmiş olan onaylı heyet raporunun ibraz edilmesi zorunlu tutulmuştur. Kaplıcaya refakatçi ile gidilecekse onun ile ilgili evrakların da götürülmesi gerekmektedir.