Ekonomi

Emekli promosyonlarından yararlanmak için maaş taşımada son günler: Sakın son güne kalmayın; kuyrukta sıra gelmezse, promosyon alamayabilirsiniz!

Bir süredir emeklilerin sıcak gündemini oluşturan emekli promosyonlarından yararlanmak için son günler yaklaştı. Ek promosyonlar ile 8 bin TL’yi aşan promosyonlardan yararlanmak isteyen emekliler için bankaların çoğu 31 Ağustos 2022 tarihini son gün olarak belirlerken, son günlerin yaklaştığının ilk göstergesi Sivas kent merkezinde oluşan kuyruklar oldu.

SİVAS’TA EMEKLİ PROMOSYONU KUYRUKLARI BAŞLADI

Temmuz ayında emekli maaşlarına gelen zamların ardından pek çok banka ödediği promosyonlarda zamlanmaya gitmiş ve emeklilerin maaşlarını taşıması halinde yararlanabileceği nakit promosyon tutarlarını 7 bin 250 TL’ye kadar çıkarmıştı. Ek promosyonlar ile birlikte 8 bin TL’yi aşan, hatta bazı bankalarda 10 bin TL’yi bulan promosyonların son günü çoğu banka tarafından 31 Ağustos 2022 tarihi olarak açıklandı. Sona güne kalan vatandaşların oluşturduğu kuyruklar dikkat çekerken, Sivas kent meydanında yer alan bir bankada saatlerce kuyruk bekleyen vatandaşlar, resmen isyan etti.

VATANDASLAR KUYRUĞUN İLERLEMESİNE İSYAN ETTİ

Emekli promosyonlarından yararlanmak için Sivas kent merkezine 60 kilometre uzaklıktan gelen Kadir Solmaz, “7 bin 500 lira alabilmek için bekliyoruz. 4 veya 5 saati geçti, köyden geliyoruz. Şu an aldığım banka 750 lira promosyon veriyor, bende daha yüksek veren buraya taşımak istedim” açıklamalarında bulundu. Öte yandan kuyrukta bekleyen Nazife Yıldırım ise, konuyla ilgili; “Sabahtan itibaren bu kuyruğun başına bir zabıt koyacaklar, ondan sonra düzenli olabilir” dedi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİYOR

Öte yandan maaş taşıma işlemleri bankaların şubelerinden ya da mobil bankacılık sisteminden gerçekleştirilebildiği gibi e-Devlet Kapısı içerisinden de gerçekleştirilebiliyor. Dileyen vatandaşlar e-Devlet Kapısı’na T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak, maaşını dilediği bankaya, üç yıllık taahhüt vererek taşıma işlemini online bir şekilde gerçekleştirebiliyor.